@KTzone » 校園 - 校園綜合討論 » 求救~讀咩master好呢?

2010-3-24 22:29 boggiobozozo
求救~讀咩master好呢?

[table][tr][td]我今年BBA Final year, 成績普通, 想話讀master, 又驚入唔到.

學費通常都要成十幾萬,就算入到,又唔知搵唔搵到工.

真係唔知應唔應該投資呢一年時間同埋個十幾萬學費

各位可唔可以俾D意見~感激
[/td][/tr][/table]

2010-4-15 00:48 willwillhi
我知道ive 同英國warwick大學推左個Master programme叫Programme and Project Management (PPM). 佢介紹到好似讀咩都可以入, BA, Law, Engin....都收. 我見佢係英國係明校, 仲可以係返香港上堂, fit到震. 我自己都報左, 你都睇睇參考下啦
[url]http://www2.warwick.ac.uk/fac/sc[/url] ... asters/courses/ppm/

2010-4-15 15:08 boggiobozozo
聽d人講, 讀top up master 通常都係由香港人教,

如果係感, 我就覺得讀黎好似無咩用, 個認受性都唔方會高得去邊la.

你知唔知佢其實係mi 由香港人教ga

2010-4-15 17:00 willwillhi
佢呢個course 係上年先開始,以我所知佢係全部都係大學個D人教的,也不會出現 top degree 的 lect 鬼老 tut  ive友 ,而且佢係英國個邊排行一D都唔差 我都唔知點解佢會同VTC合作...hahaha

2010-4-15 19:11 boggiobozozo
我本身讀FOOD SCIENCE既 TOP-UP DEGREE~
我想讀完個DEGREE讀埋個MASTER先出黎做野..
但佢會唔會唔收我嫁? 聽到好似好勁 又全鬼佬

2010-4-15 23:16 willwillhi
呢個Master 其實只要你有個degree 基本上都可以報,而且你都唔洗怕話讀完你個個degree 再讀呢D野好似冇咩關系 , 其實佢的知識可以廣泛應用於建築、電訊、金融及資訊科技等等。VTC同到佢地合作就真係好好。

2010-4-16 00:41 boggiobozozo
請問佢學費係幾多呢?同理我想知道佢係part-time 定係 full-time 黎嫁? 讀一年? 佢係一個學期讀幾科定一科一科咁讀的?

頁: [1]
查看完整版本: 求救~讀咩master好呢?