@KTzone » 校園 - 校園綜合討論 » (急問) 想讀有關航空業課程,除左IVE,邊度仲有依類型嘅課程讀?

2013-8-23 17:19 維凱細眼
(急問) 想讀有關航空業課程,除左IVE,邊度仲有依類型嘅課程讀?

小妹今年DSE畢業,對地勤都幾有興趣,想問左除IVE之外,邊度仲有依類型嘅課程讀? 其實係咪讀完會DIP/HD會易D入行? 做地勤仲要咩條件嘅呢?
求咁多位師兄師姐解答下,唔該曬!

2013-8-24 12:22 水晶花
你可以考慮下香港酒店管理學院啲課程,上年聽表妹講依間嘅課程都嘅全面,有埋會展,郵輪,地勤讀。其實入行最緊要係面試嗰陣,你要留意下自己面試技巧

2013-8-26 17:16 維凱細眼
其實文憑真系一個錦上添花既一張紙,不過依個時勢拎多張沙紙係好啲嘅!

2013-8-27 16:17 粉紅鞋
我都有興趣讀航空業…幾個月前去職業博覽,有睇過Compass College啲資料,都覺得依間幾好,我尋日交左留位費喇

2013-8-28 11:42 獨立心茵
其實做空姐比地勤仲搵得多啦!你不如去考空姐喇…

2013-9-27 02:46 evattw
其實我一向都唔建議讀毅進/hd/asso
學費真係唔平 而且又唔一定保到你入大學
進修都有好多種既 有無諗過專業d既知識?
就好似護理既知識咁 都真係好有用架
出面有d機構都定期有開班
有興趣可以去听下醫護就業講座
會分析醫護行業的特性、職位要求、就業前景及就職情況等等
想了解呢一行有咩工作都可以係免費講座了解到架
可以上佢地fb睇下資料或者問我拎詳情都OK ^^

2013-9-27 02:47 evattw
其實我一向都唔建議讀毅進/hd/asso
學費真係唔平 而且又唔一定保到你入大學
進修都有好多種既 有無諗過專業d既知識?
就好似護理既知識咁 都真係好有用架
出面有d機構都定期有開班
有興趣可以去听下醫護就業講座
會分析醫護行業的特性、職位要求、就業前景及就職情況等等
想了解呢一行有咩工作都可以係免費講座了解到架
可以上佢地fb睇下資料或者問我拎詳情都OK ^^

頁: [1]