2007-12-14 00:52 血紅色的羽毛
我喜歡上一個男生...
雖然跟他並不熟...
但...我也從我的朋友口中探聽到他也對我有好感...
每次也很想跟他說出"我喜歡你"...
但...我就是沒有勇氣...
我不敢主動找他...
我怕他會覺得很煩,會討厭我...
我不想給他壓力...
但他又不會主動找我..
我覺得很不開心...
我不想破壞現在的關係...
但...我又不甘心只能維持朋友的關係...
我肯定他是知道我喜歡他的...
但...他卻裝著什麼也不知道的...
這令我很想哭...
要我向他告白???我實在沒有勇氣...
要我等他???我不知道自己能等多久...!!
我承認我是一個好勝心很強的人...
但我卻經不起挫敗...

我已經厭倦了等待的感覺...
但我就是放不下...
我很愚蠢嗎???
我該怎麼辦才能讓他喜歡上我???

2007-12-14 06:26 kubo
表白囉

2007-12-14 15:31 小白貓
個男仔有乜強項?例好佢英文好叻、數學叻、繪畫叻..咁你味借個機會請教下佢囉!
打聽下佢响邊度出入多 or 幾時會出現在某地,味失驚無神地出現,然後同佢打聲招呼[乜咁啱嘅!]傾下傾下,問下佢肚唔肚餓,不如一齊去食嘢啦!再傾下傾下,咁就掂啦!!!!

2007-12-14 22:32 血紅色的羽毛
有咁易就好la....
佢專長係打籃球...
可惜就係...佢同我朋友講話佢唔想拍拖住...!!!
咁我可以點??
+上佢係戈d唔中e出街ge男仔...!!
返學放學的時間又唔啱...
所以...想撞到佢...簡直係0機會...!!!

2007-12-15 10:32 小白貓
[quote]Originally posted by [i]血紅色的羽毛[/i] at 2007-12-14 10:32 PM:
有咁易就好la....
佢專長係打籃球...
可惜就係...佢同我朋友講話佢唔想拍拖住...!!!
咁我可以點??
+上佢係戈d唔中e出街ge男仔...!!
返學放學的時間又唔啱...
所以...想撞到佢...簡直係0機會...!!! [/quote]

既然佢同朋友講過話唔想拍拖住加上佢又唔鐘意出街都比較困難和他有進一步的發展,戀愛要雙方面付出大家才會開心.
向佢表白你自己要有心理準備會嚇怕佢而疏遠你,你真的是那麼喜歡他,非他不可嗎???如真的很喜歡他只好做住朋友先,唔心急得,睇下日後有冇發展的機會,或者日後有第二個人追求你而你發覺第二名比較適合你都未定!!!

[ Last edited by 小白貓 on 2007-12-15 at 09:43 PM ]

2007-12-15 15:43 terrywong2633
是男定女?

2007-12-16 01:30 血紅色的羽毛
[quote]Originally posted by [i]terrywong2633[/i] at 2007-12-15 03:43 PM:
是男定女? [/quote]

我是女,對方是男...
我有試過要自己唔好諗佢...
但我每日也在想佢...
可惜的是...佢並不知道...!!!
我忘不了他...!!

2008-1-12 00:21 聲枝明隆
你講個男仔d性格有d似我個fd> <

一開始可以chat下msn先囉....
少少...少少咁認識佢先囉...
佢唔想拍拖...可能係要讀書....唔想呀!?,,,,....
最重要係佢之前有冇拍過拖先?

[ Last edited by 聲枝明隆 on 2008-1-12 at 12:29 AM ]

頁: [1]
查看完整版本: 煩惱...