@KTzone » 日常 - 飲飲食食 » 青衣城Cest Bon

2008-3-9 03:33 shaggydog
[size=4]今晚去咗青衣城果間Cest Bon,真係徹底失望....

- 芝蔴吞拿魚魚生,食之無味
- 青口配蜆,青口有陣尿臭味,口感似食榴槤,咬一口都吐唔切
- 煎鵝肝,底面全焦
- 龍蝦湯,苦澀,飲唔到五匙
- 香蒜煙肉粒意粉,冰冷
- 雪芭,水味蓋過果味
- 燒羊鞍,白色肥膏佔大部份,冇羊味
- 炭燒三文魚,overcooked,似柴乾,有鯹味冇魚味

食物質數差之外,服務質數一樣差! 同侍應反映青口有陣臭味,初時佢話可以換返 ceasar salad比我哋,但佢話我隻青口食咗要証據! 唉,我只係咬咗一口都吐唔切....乜唔係我試過有陣臭味,呢D先叫証據咩? 後來有個女經理話淨係可以換返蜆,因為D蜆好新鮮,咁即話D青口唔新鮮? 之但係我哋兩個人只換返3隻蜆....叫甜品時,menu冇list到自撰甜品內容,個女經理急口令講咗一大堆甜品,問佢可唔可以比個list睇下,佢話冇,但可以出去門口自已睇個甜品櫃....咁,行咗出去就唔返嚟,咁嘅service (包括全程黑面)....

一定冇下次,價錢同食物、服務質數完全唔成比例....[/size]

[ Last edited by shaggydog on 2008-3-9 at 03:09 PM ]

2008-3-16 15:35 barca69
嘩.......間野0係果頭附近。本來都想試下......睇來都係唔使喇.......

話時話,乜得青衣城都有咁貴的西餐食~~~~~我住左咁耐都未見過

2008-3-16 17:39 shaggydog
[quote]Originally posted by [i]barca69[/i] at 2008-3-16 03:35 PM:
嘩.......間野0係果頭附近。本來都想試下......睇來都係唔使喇.......

話時話,乜得青衣城都有咁貴的西餐食~~~~~我住左咁耐都未見過 [/quote]

呢餐飯每人平均消費$3xx,但完全唔值呢個價...食物唔新鮮又唔好食,服務態度妣美茶餐廳,間爛鬼餐廳正係sell環境?
早知去隔離La Parole,食物同服務都好好多,消費重平D添....

試就試下La Parole,佢嘅angus steak同ristotto 都好好味....

頁: [1]
查看完整版本: 青衣城Cest Bon